Enzovoort BV – NL salespartner Milliken | Wilp (GLD) | 085 488 47 64

Wat is Cushion Backing?

Cushion Backing is een laag vulling die is ingebouwd in tapijttegels, samen met verschillende andere lagen, wat resulteert in een premium gedempte tapijttegel voor verbeterde isolatie, comfort, akoestiek en slijtvastheid.​

De Cushion Backing van Milliken is gemaakt van 90% gerecyclede materialen en biedt zeer tastbare gezondheids- en welzijnsvoordelen. Door een comfortabeler oppervlak te bieden om op te staan ​​of te lopen, vermindert het vermoeidheid en door zijn akoestische eigenschappen. Het doet dit door het geluidsniveau te verminderen, wat op zijn beurt een positief effect kan hebben op de stressniveaus, waardoor het een geschikte optie is voor vloeren in commerciële omgevingen.

Ruggedempte tapijten gaan ook 40 tot 50% langer mee dan hardback-tapijten, omdat het de effecten van slijtage absorbeert en het oppervlak van het tapijt beschermt, in tegenstelling tot andere backingopties. Het biedt ook voordelen op het gebied van installatie, ergonomie, veiligheid en milieu.

De Cushion Backing van Milliken wordt aangeboden in twee diktes:

Comfort Plus® – voor het ultieme in luxe premium comfort en superieure akoestische prestaties

Comfort Lite – voor verbeterd comfort onder de voeten, akoestiek en slijtvastheid

Duurzame oplossing: Tapijt krijgt tweede leven

In samenwerking met Peter M.H.Dautzenberg en #Theupcyclecollection van Louise Cohen is ons tapijt onderdeel van dit duurzame project voor Gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuidoost. In dit circulaire project heeft een gedeelte van het tapijt zelfs na 15 jaar gebruik een tweede leven gekregen. Dit zegt veel over de kwaliteit van ons Milliken Floors Europe tapijt, maar belangrijker nog: het is kostenbesparend en natuurlijk goed voor Moeder Natuur. In combinatie met het duurzaam geproduceerde https://lnkd.in/ggdGAaD is het een kleurrijk geheel geworden, verdeeld over 5 etages.

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor uw #projectinrichting? Neem contact op met Linda de Jong, er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van tapijt en #duurzaamheid.

The UpCycle Collection van Louise Cohen

Become Part of Our
Online Community

Volg ons op Linkedin en Instagram


© 2019 Enzovoortbv | Alle rechten voorbehouden 
Milliken TM and the Milliken logo are trademark of Milliken Company